Message Board Updates and Constructive Ideas

← Back to Forums


buffalo buffalo
Participant
#

Some combination of Chrome, Android, and the forum coding is causing pages to reload every time I switch to another tab and then back again. Which wouldn’t be so bad if I were interested in checking for new responses before responding, but is problematic when it wipes out a half-written reply…


Vannevar
Participant
#

Twice now, I’ve noticed that when I make a first-post in a new thread, I’m unable to modify the post.

When I try to modify the post, I get an error  message: ERROR Forum ID is missing

also, I’ve been unable to upload any images for a few weeks. Insert from URL works, but not uploading an image. Win 8.1, Firefox. thanks!

 

 


paulheckbert
Moderator
#

I’m getting the “ERROR: Forum ID is missing.” error message when I try to edit a post, also. So edits are now impossible. Also, the layout is atrocious when you insert a raw URL into a post. (The HTML auto-generated from the raw URL is presumably at fault.) See my thread today on Allegheny Valley Railroad. The lousy layout makes the forum less fun to read.


paulheckbert
Moderator
#

Three current problems:

  1. The image upload feature doesn’t work. At one point, it was sort-of working. It would be so nice to have this working again!
  2. Images are cropped when displayed in-line. If I use a flickr link, and the picture has a width/height aspect ratio less than some number (4/3?), especially if it’s portrait mode, the bottom will be cut off. How many times have I been forced to type “click to see the whole picture. grrr” because of that bug?
  3. Posts continue to waste lots of screen space. If posts are more lightweight, it encourages more communication! See reddit and facebook. A one-sentence post need not use up two inches vertically!

erok
Keymaster
#

liberty


erok
Keymaster
#

is anyone else having an issue with the image upload?


jonawebb
Participant
#

Yeah. On my Android phone with Chrome I see a dialog for choosing an image. After choosing, I see a progress bar as the image is uploaded. Then that closes and I see this:

(Note that I uploaded that image from the browser on my phone to postimage.org. So upload works on my phone, just not to bikepgh.)


erok
Keymaster
#

Paul – is your problem on your desktop or your phone?


StuInMcCandless
Participant
#

I tried to upload a photo from my Win7 laptop, and got a similar situation to what @jonawebb encountered. Perfectly normal .png filetype of moderate size (458KB), but got an error message when tried to upload it. Repeatable.

* Click “Add media”
* Click “Upload files”
* Click “Select files”
* Navigate to file
* Click “Open”
* See progress bar, apparently uploading file

“An error occurred in the upload. Please try again later.”


paulheckbert
Moderator
#

On Macbook laptop with Chrome browser: BUGGY. Looks like Jon’s picture. Can’t upload.

On iphone5 with Safari browser: BUGGY. Looks like Jon’s picture. Can’t upload.

On iphone5 from Google app: BUGGY. I’m able to select a picture to upload, and the upload appears to work, but immediately after that the screen looks like Jon’s picture, and none of the buttons that I can see seem to work. So if the uploaded file is there, I’m not able to use it.


jonawebb
Participant
#

I think there are two issues going on here. One is whether your browser has access to the files stored on your machine. In Android, at least, you have to give permission, and I don’t think the browser always asks for it. This seems like a problem with Chrome or Android more than a problem with bikepgh.org since I saw it on other sites.
I found that by investigating the app settings there is a control panel that allows you to set permissions. I had something like “Access storage” off. Once I turned it on, I could upload files successfully to postimage.org, and I got the progress bar from bikepgh.org. But the bikepgh.org site still gave me the screen I posted above once it got done, apparently, uploading the file.
Btw, here’s the screen where I have permission to Chrome:


J Z
Participant
#

How hard would it be to have some type of mileage tracker on the site/message board, e.g. like the National Bike Challenge site that just closed up shop.  Would self reported ride data be useful for BikePgh to lobby the City, or for other uses?


StuInMcCandless
Participant
#

I support that idea. Even if it’s just a link to a reliable national one, I’d be fine with that.


Eric
Member
#

what about setting up a bike pgh strava group?


J Z
Participant
#

I personally don’t use Strava.  I’m thinking of something different than Strava heatmaps.


StuInMcCandless
Participant
#

The first tracker began in late 2010. In March 2012, Bike-Pgh replaced that limited but functional tracking system, that was within its domain, with another, nationally based mapping system. For three years, this one worked reasonably well. I used it reliably to track every mile I rode. It was what got me into riding a lot and keeping track of the increased mileage. Games like Tag-o-Rama and Wheelset of Fortune gave me further reason to put pavement under me.

Then, just as the 2015 riding season was getting underway, the keepers of that system changed their website such that I could not use it. I screwed around with it for hours, over a few nights, and eventually gave up. In the last month I kept track, May 2015, I logged over 400 miles.

Other systems exist, some of them tied to a particular device. But I don’t go for that. I don’t want to drop several hundred dollars on an electronic device whose primary purpose is to feed data to a website. All I need are:

  • A mapping mechanism where I can reconstruct my path of travel, like MapMyRide.
  • A table for storing new rides and referencing old ones.
  • A logging mechanism which can take input from either of the above.

Some nice-to-haves:

  • A way of displaying a map showing more than one trip at a time; e.g., bike to North Park in the morning, bike downtown in the afternoon, separate trips.
  • Summary mechanisms that show me miles per {day|week|month|year} and compare them to past {days|weeks|months|years}.
  • Ways to post these summaries to social media.

StuInMcCandless
Participant
#

This happened on both iPad and iPhone. The text and photo went on the original post. Then I went back in to edit the post to add a few words. Could not post the change; got this instead.


Benzo
Participant
#

Getting that same forum id is missing issue when attempting to edit a new post. Chrome on Windows 7.

Though I just edited this post, and it worked. It didn’t work on my new topic about bayard / bigelow bike lane encroachemnt though. Might be that it fails when editing a topic (first post) but succeeds on a reply?

  • This reply was modified 2 years, 8 months ago by  Benzo.
  • This reply was modified 2 years, 8 months ago by  Benzo.
  • This reply was modified 2 years, 8 months ago by  Benzo.

Eric
Member
#

is there a way to edit a post I make several hours after the post is up?  I can’t find an edit hyperlink by the posts.


Ahlir
Participant
#

In my experience the system gives you ~1h to edit your post; which is pretty generous in the scheme of things.

Of course, you always have the option to do a followup post and better explicate the issue at hand while updating us on your evolving thinking. It’s ok. There are no absolutes in the world of opinion.

 


Benzo
Participant
#

In my recent case, I was trying to edit my new post, almost immediately after posting when I got the forum id is missing error.

 


paulheckbert
Moderator
#

BUG: this URL (third page of forum threadlist)

http://www.bikepgh.org/message-board/page/3/

yields

PAGE NOT FOUND
Return home?


buffalo buffalo
Participant
#

BUG: this URL (third page of forum threadlist)

http://www.bikepgh.org/message-board/page/3/

yields

PAGE NOT FOUND
Return home?

 

Same result here.  page/4/ also does not work, although /2/ does.


buffalo buffalo
Participant
#

Spam thread here: https://www.bikepgh.org/message-board/topic/electric-bikeslegal-in-most-states-great-transportation-method

Aside from that, I have been receiving a handful of emails–two today–asking me to approve or mark as spam a new trackback on the post “The out-of-town news thread, vol. II”.  Each time, I click the link to mark it as spam (because they are, every one), which looks something like http://www.bikepgh.org/wp-admin/comment.php?action=spam&c= [ID_NO] #wpbody-content, and end up at the shop’s account page https://www.bikepgh.org/shop/my-account/#wpbody-content


Eric
Member
#

I’m glad others think that the electric bike thread is spam.  I looked up their website information. Very shady.  Seems to be located off shore with a U.S. front.  Big warning through the service I looked it up on that the website was pretty scammy.

http://www.scamadviser.com/

Especially if you compare the results to bikepgh.org or pretty much every other website out there.

For the spam website-

Website: electricbikesandscooters.com
Title: Buy electric bikes at electricbikesandscooters.com

Domain Age: 187 Days
Website Speed: Average
Website Value: $141.07

Organisation: Domains By Proxy, LLC
Owner: Registration Private
Owner Address: DomainsByProxy.com,14747 N Northsight Blvd Suite 111, PMB 309
Owner City: Scottsdale
Owner Postcode: 85260
Phone Number: +1.4806242599 United States
Phone Type: geographic :Phoenix, AZ Qwest Corporation
Email: United States

Owner Country : Hidden Unknown
Website Location : United States United States

Probable website origin :-
88%; Unknown Unknown
12%; United States United States

Notes:-
Alert ResultThe owner of the website is using a service to hide their identity
Alert ResultThis website is 187 Days old
Alert ResultThe website expected life (365 days) is relatively short.

Analysis Details:-
Although being a new website, does not make it un-trustworthy, as with any new business you should be extra vigilant and do your own research before placing an order or making an investment.
This site is using an anonymous service – which prevents us from identifying the site owner. This can sometimes be just so that the owner does not receive spam, but be aware that many scam sites use this as a method to hide their identify. If this is an ecommerce site – we would suggest you confirm the business address with the website owners.

The website has been newly registered with a short life expectancy, which follows the pattern used by many fraudulent and fake selling websites. Please be vigilant and take extra care before providing any payment information.


Ahlir
Participant
#

I’m getting spam email through this site. I assume (given earlier posts on this thread) that there’s a bogus account. Or maybe a more serious hack.

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
[urls disabled]
from: BikePGH <noreply@bikepgh.org>

A new trackback on the post “Commuter bike for a woman” is waiting for your approval
http: //www.bikepgh.org/message-board/topic/commuter-bike-for-a-woman/

Website: montres faux cartier femme (IP: 113.66.40.159, 113.66.40.159)
URL: http: //www.aaawatch.cn/fr/
Trackback excerpt:
montres faux cartier femme

Use the feedback in Arbitration Results to do just that.

Approve it: http: //www.bikepgh.org/wp-admin/comment.php?action=approve&c=35858#wpbody-content
Trash it: http: //www.bikepgh.org/wp-admin/comment.php?action=trash&c=35858#wpbody-content
Spam it: http: //www.bikepgh.org/wp-admin/comment.php?action=spam&c=35858#wpbody-content
Currently 385 comments are waiting for approval. Please visit the moderation panel:
http: //www.bikepgh.org/wp-admin/edit-comments.php?comment_status=moderated#wpbody-content


Eric
Member
#

When I had a wordpress site I had a plugin that would filter out all this trackback spam.  I’m sure that Bikepgh has the same.  it would dump it all into a spam folder that I could look at if I chose to.  It was all spam/junk, selling fake handbags, sunglasses, viagara, etc.


Steven
Participant
#

It might be related to this bbpress bug.


StuInMcCandless
Participant
#

I cannot get an image uploaded, nor can I get it linked. I suppose if I had all morning, I could screw around with trying to get my old Flickr account reactivated, upload there, and link from there like I used to do five years ago. But it would sure be nice if I could spend 20 seconds to upload a photo straight from my computer. Win7 laptop, Firefox. Repeated “Error in upload, try again later.”


paulheckbert
Moderator
#

When you go to add a comment on a thread, and it says “You must [log in] to comment”, after you click on “log in”, and log in, the web system should return you to exactly where you were, so you’re not forced to find the message board, and find the thread, and find the particular web page once again.


paulheckbert
Moderator
#

Please fix some of these web bugs.

Today’s bug is that I had submitted a post

We Need Trails on Both Banks of the Mon

and the system mashed my paragraphs together (looking unlike the text I entered in the edit window). When I hit Edit, made some changes and hit Submit again, I got an “ERROR: Forum ID is missing”. I tried 4 times. So it was impossible to Edit this post.


Jane
Member
#

Hi Everyone,

Thank you for keeping this thread going with information on bugs — it is super helpful as we continue to improve the website.

Our developers are following this thread, and so am I. Some bugs are harder to resolve than others, but we’re getting there! Your support is appreciated.

Thanks,

Jane


Ornoth
Member
#

It might sound like all we have is complaints — and of course there’s plenty to fix — but your efforts are much appreciated. As a new resident, the message board has been the most engaging and useful local resource I’ve found. TYVM!


StuInMcCandless
Participant
#

I cannot seem to get to a page on the index prior to page 2. Page 1 is, of course, the main message board page. Scroll to the bottom and click “Next”, and you go to page 2. But scroll to the bottom of that and click either “Next” or “3”, and you get a “Page not found” message.

This is on my laptop (Win 7, Firefox). I haven’t tried other platforms, or getting to pages 3 and back from other places. Is anyone else seeing this?

I was trying to find the thread about Angela Urban being hit with her sister by a distracted driver last May, and striking out on looking for her name or other words that I recall about the incident, decided to start scrolling back through the listings. Couldn’t get page the second page.


Ahlir
Participant
#

“media” upload continues to be broken (and/or has shitty error messages).


StuInMcCandless
Participant
#

*couldn’t get past the second page.

Meanwhile, confirmed that it fails in the same manner using Chrome on Win7.


paulheckbert
Moderator
#

Stu: yes, that page 3 bug appears to date from December or earlier:

http://www.bikepgh.org/message-board/topic/message-board-updates-and-constructive-ideas/page/7/#post-336025

A general question: can you guys make the web site 2x or 4x or 8x faster? The page load times for the messageboard are excessive. Undoubtedly, this is discouraging readers. I just timed:

9 seconds for http://www.bikepgh.org/message-board/

15 seconds for http://www.bikepgh.org/message-board/topic/message-board-updates-and-constructive-ideas/page/7/#post-338053


Eric
Member
#

It isn’t just the message board.  It is the entire site. Usually you have to pay more money a month to get faster hosting and sometimes the trade-off ($$$ for speed) isn’t worth it to a non profit


Steven
Participant
#

WordPress has a number of free caching plugins available. Some have lots of settings. There’s plenty of stuff they could try without spending any bucks (only time).

And there are some basic issues with the site coding that should be simple to fix. There’s no reason it needs to load the same JavaScript file several dozen times, for instance, but it does. And it takes almost 2 seconds each time the page requests a certain CSS file that doesn’t exist (which it seems to do five or six times).

I’ve noticed that the scroll bar seems to update well before the site shows any text (unlike most sites). That makes me think part of the the issue is with scripting or fonts; the browser has the content, but perhaps has been told not to display it until it’s all finished loading the page, rather than displaying content as it comes in. For instance, when doing a full reload of this page, Firefox has retrieved all the text for the page by the 2.5 second mark, but doesn’t display any of it until much later.

So there’s lots of room for improvement before they even think about paying for faster hosting; just eliminating some of the obvious wastefulness would help a lot.


Eric
Member
#

Same issue as Stu.

Was trying to bump the “long overdue instructions” thread because it has been neglected. I have the URL for it but it won’t load. So I can’t bump it up.   Not sure anyone can get on it anymore?

Long overdue introductions thread

Edit: wouldn’t load from my smartphone — running Android 7.1.1 and newest version of Chrome.  But would load from my Win 10 computer, also running newest version of Chrome.  However, seems to have made a lot of calls to different websites, including one called “randomprecisionphoto.com”  For whatever reason that was fouling up the old thread working on my phone browser.

Also, returning the pinned posts would help.

 

  • This reply was modified 2 years, 6 months ago by  Eric.

← Back to Forums

You must be logged in to reply to this topic. Click here to login.

Supported by